Worksheets on Comparison of Numbers

In worksheets on comparison of numbers students can practice the questions for fourth grade to compare numbers. This worksheet contains questions on numbers like to find the greatest number, arranging the numbers etc… .

Questions on Comparison of Numbers:

1. Write the symbol > or < as the case may be, in the blanks provided:

(i) 392                --------             400

(ii) 8119              --------           7989

(iii) 8114            --------            4118

(iv) 6162             --------           6263

(v) 48155            --------           52440

(vi) 55247            --------          56103

(vii) 31509           --------           31507

(viii) 139141         --------           138142

(ix) 129556           --------           99342

(x) 155785           --------           155786


2. Fill in the correct symbol >, < or =

Comparison of Two Numbers

3. Find the greatest number:

(i) 315;                    426;              122;              99;           295

(ii) 3448;              18422;           3500;           2868;           10000

(iii) 46000;           47000;           45200;        84100;           40000


Worksheets on Comparison of Numbers


4. Arrange the given numbers in descending order:

(i) 9625;                    1684;              6247;           3774;              5100

(ii) 9076;                 44620;           12685;           22586;           31332

(iii) 433400;           162622;           44333;           71208;           63359


5. Arrange in descending order:

(i) 1006, 1405, 6090, 1387                 ___________________________

(ii) 3675, 3214, 7645, 7644                ___________________________

(iii) 4260, 4783, 4755, 4200                ___________________________


6. Arrange the given numbers in ascending order:

(i) 842;                    248;               824;           284;              482

(ii) 3747;                1675;             6917;           9618;            7612

(iii) 81703;           61266;           27003;           89248;           23456


7. Arrange in ascending order:

(i) 5239, 2345, 1768, 5466                ___________________________

(ii) 1854, 9854, 7854, 2006               ___________________________

(iii) 2453, 3487, 2378, 3421               ___________________________


8. Compare the numbers and find the greater one:

(i) 8080; 8008

(ii) 3517; 5317

(iii) 67821; 67823

(iv) 56123; 66123


9. The greatest number among the given numbers is 

A. 50,60,731;          B. 5,06,731;          C. 5,06,07,310

Answer: C

10. The smallest number among the given numbers is 

A. 65,77,79,321;          B. 65,76,79,321;          C. 63,78,79,321

Answer: C

11. I want to buy a house with least price. Which one should I buy?

A. $14,56,34,800;          B. $14,90,35,000;          C. $14,75,06,000

Answer: A


12. Given below is the population of 3 states. The least populous state is:

A. New York - 50,60,731;  B. - Virginia 5,06,731; C. Florida - 5,06,07,310

Answer: B


13. Given below is the distance of 3 states from Georgia. The closest state is 

A. State X - 

19,82,34,500 m

B. State Y - 

17,65,28,500 m; 

C. State Z - 

18,77,14,500 m.

Answer: B


14. Which one is greater?

(i) 997 or 6798

(ii) 1232 or 929

(iii) 1883 or 615

(iv) 375 or 1208

(v) 405 or 3124

(vi) 280 or 2800


Answer:

14. (i) 6798

(ii) 1232

(iii) 1883

(iv) 1208

(v) 3124

(vi) 2800


15. Which one is smaller?

(i) 2320 or 2032

(ii) 6753 or 926

(iii) 753 or 2149

(iv) 1122 or 615

(v) 2887 or 2403

(vi) 114 or 290


Answer:

15. (i) 2032

(ii) 926

(iii) 753

(iv) 615

(v) 2403

(vi) 114


5. Multiple Choice Questions (MCQs) on Comparison of Numbers:

    Select the right option.

(i) Which one is the smallest, 203 or 2003 or 45 or 78092?

(a) 203

(b) 2003

(c) 45

(4) 78092


(ii) Which one is the greatest, 456 or 472 or 405 or 412?

(a) 456

(b) 472

(c) 405

(d) 412


Answer:

5. (i) (c) 45

(ii) (b) 472


If studentsparents and teachers have any queries while solving this worksheet on comparison of numbers they can fill-up the comment box  so that we can help them. However, suggestions for further improvement, from all quarters would be greatly appreciated.

Numbers - Worksheets


You might like these





4th Grade Math Activities

4th Grade Math Worksheets

From Worksheets on Comparison of Numbers to HOME PAGE




Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.



New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.

Share this page: What’s this?

Recent Articles

  1. Estimating Sum and Difference | Reasonable Estimate | Procedure | Math

    May 22, 24 06:21 PM

    The procedure of estimating sum and difference are in the following examples. Example 1: Estimate the sum 5290 + 17986 by estimating the numbers to their nearest (i) hundreds (ii) thousands.

    Read More

  2. Round off to Nearest 1000 |Rounding Numbers to Nearest Thousand| Rules

    May 22, 24 06:14 PM

    Round off to Nearest 1000
    While rounding off to the nearest thousand, if the digit in the hundreds place is between 0 – 4 i.e., < 5, then the hundreds place is replaced by ‘0’. If the digit in the hundreds place is = to or > 5…

    Read More

  3. Round off to Nearest 100 | Rounding Numbers To Nearest Hundred | Rules

    May 22, 24 05:17 PM

    Round off to Nearest 100
    While rounding off to the nearest hundred, if the digit in the tens place is between 0 – 4 i.e. < 5, then the tens place is replaced by ‘0’. If the digit in the units place is equal to or >5, then the…

    Read More

  4. Round off to Nearest 10 |How To Round off to Nearest 10?|Rounding Rule

    May 22, 24 03:49 PM

    Rounding to the Nearest 10
    Round off to nearest 10 is discussed here. Rounding can be done for every place-value of number. To round off a number to the nearest tens, we round off to the nearest multiple of ten. A large number…

    Read More

  5. Rounding Numbers | How do you Round Numbers?|Nearest Hundred, Thousand

    May 22, 24 02:33 PM

    rounding off numbers
    Rounding numbers is required when we deal with large numbers, for example, suppose the population of a district is 5834237, it is difficult to remember the seven digits and their order

    Read More