# Word Problems on Dividing Money

Read the questions given in the word problems on dividing money. We need to understand the statement and divide the amount of money as ordinary numbers with two digit numbers.

1. Ron buys 15 pens for $375.45. What is the cost of one pen? Number of pens Ron bought = 15 Cost of 15 pens =$ 375.45

Therefore, cost of one pen = $375.45 ÷ 15 =$ 25.03

2. Shane bought 14 toys for $1547. Find the cost of 1 toy. Number of toys Shane bought = 14 Cost of 14 toys =$ 1547

Therefore, cost of one toy = $1547.00 ÷ 14 =$ 110.50

3. Shelly buys 9 books for $211.59. What is the cost of one book? Number of books Shelly bought = 9 Cost of 9 books =$ 211.59

Therefore, cost of one book = $211.59 ÷ 9 =$ 23.51

4. Mike bought 15 kg of sugar for $667.50. What is the cost of 1 kg of sugar? Quantity of sugar Mike bought = 15 kg Cost of 15 kg of sugar =$ 667.50

Therefore, cost of one kg of sugar = $667.50 ÷ 15 =$ 44.50

5. Sam paid $210.50 for 2 chocolate bars and 1 ice-cream. If cost of ice-cream is$62.50 find the cost of one chocolate bar.

Solution:

Cost of 2 chocolate bars = $210.50 -$62.50 = $148.00 Cost of 1 chocolate bar =$148 ÷ 2 = $74.00 Hence, cost of 1 chocolate bar =$74.00

4th Grade Math Activities

From Word Problems on Dividing Money to HOME PAGE

Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.

### New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.
 Share this page: What’s this?

## Recent Articles

1. ### Expanded form of Decimal Fractions |How to Write a Decimal in Expanded

Jul 22, 24 03:27 PM

Decimal numbers can be expressed in expanded form using the place-value chart. In expanded form of decimal fractions we will learn how to read and write the decimal numbers. Note: When a decimal is mi…

Read More

2. ### Worksheet on Decimal Numbers | Decimals Number Concepts | Answers

Jul 22, 24 02:41 PM

Practice different types of math questions given in the worksheet on decimal numbers, these math problems will help the students to review decimals number concepts.

Read More

3. ### Decimal Place Value Chart |Tenths Place |Hundredths Place |Thousandths

Jul 21, 24 02:14 PM

Decimal place value chart are discussed here: The first place after the decimal is got by dividing the number by 10; it is called the tenths place.

Read More

4. ### Thousandths Place in Decimals | Decimal Place Value | Decimal Numbers

Jul 20, 24 03:45 PM

When we write a decimal number with three places, we are representing the thousandths place. Each part in the given figure represents one-thousandth of the whole. It is written as 1/1000. In the decim…

Read More

5. ### Hundredths Place in Decimals | Decimal Place Value | Decimal Number

Jul 20, 24 02:30 PM

When we write a decimal number with two places, we are representing the hundredths place. Let us take plane sheet which represents one whole. Now, we divide the sheet into 100 equal parts. Each part r…

Read More