Counting Numbers from 1 to 50

In counting numbers from 1 to 50, recognize the numbers, count and then join the numbers in the correct number order. Here we mainly need eye-hand coordination to draw the picture and maintain the number order.

We will enjoy coloring the pages after joining the numbers from 1 to 50. It should create a joyful learning environment.

Math Only Math is based on the premisethat children do not make a distinction between paly and work and learn best when learning becomes play and play becomes learning.

Let’s learn to join the lines according to the order of the numbers from 1 to 50 and then color the bird colorfully according to your choice:


To download the above picture Click Here.

Free kindergarten math printable worksheets have been graded systematically to help children progress naturally.


1. Match the number names and the numbers.

(i) Twenty-seven

(a) 29

(ii) Forty

(b) 50

(iii) thirty-eight

(c) 40

(iv) Twenty-nine

(d) 27

(v) Forty-two

(e) 38

(vi) Fifty

(f) 42

(vii) Thirty-five

(g) 30

(viii) Twenty-two

(h) 31

(ix) Thirty

(i) 26

(x) Forty-nine

(j) 35

(xi) Thirty-one

(k) 49

(xii) Twenty-six

(l) 22

Answer:

1. (i) → (d)

(ii) → (c)

(iii) → (e)

(iv) → (a)

(v) → (f)

(vi) → (b)

(vii) → (j)

(viii) → (l)

(ix) → (g)

(x) → (k)

(xi) → (h)

(xii) → (i)


2. Circle the number for the number name.

(i) Forty-eight __________

(a) 28;      (b) 36;      (c) 48;      (d) 38

(ii) Twenty-three __________

(a) 23;      (b) 43;      (c) 53;      (d) 33


(iii) Twenty-five __________

(a) 35;      (b) 25;      (c) 45;      (d) 15


(iv) Thirty-seven __________

(a) 27;      (b) 37;      (c) 47;      (d) 17

(v) Thirty-nine __________

(a) 49;      (b) 29;      (c) 19;      (d) 39


(vi) Fifty __________

(a) 20;      (b) 40;      (c) 30;      (d) 50


(vii) Twenty __________

(a) 20;      (b) 50;      (c) 30;      (d) 40


(viii) Forty-one __________

(a) 11;      (b) 31;      (c) 21;      (d) 41


Answer:

2. (i)  (c) 

(ii) → (a)

(iii) → (b)

(iv) → (b) 

(v) → (d)

(vi) → (d)

(vii) → (a)

(viii) → (d)


3. Fill in the missing numbers in counting order.

Missing Numbers in Counting Order


Answer:

3. 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49

32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39

22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29

12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19


4. Complete backward counting.

50

___

___

47

___

___

___

43

___

___

___

___

___

___

___

35

___

___

32

___

30

___

28

___

___

___

24

___

___

___

___

19

___

___

16

___

___

___

___

11

___

___

8

___

___

5

___

3

___

___

Answer:

4. 49, 48, 46, 45, 44, 42, 41, 40, 39, 38, 37, 36, 34, 33, 31, 29, 27, 26, 25, 23, 22, 21, 20, 18, 17, 15, 14, 13, 12, 10, 9, 7, 6, 4, 2, 1


5. Write the number names.

(a) 42

(b) 37

(c) 29

(d) 22

(e) 50


Answer:

5. (a) Forty-two

(b) Thirty-seven

(c) Twenty-nine

(d) Twenty-two

(e) Fifty


6. Fill in the missing numbers.

(a) 20, ____, ____, ____, ____, 25, ____, ____, ____, ____, 30

(b) 31, 32, ____, ____, ____, 36, ____, ____, 39, ____


Answer:

6. (a) 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29

(b) 33, 34, 35, 37, 38, 40


7. Write the following numbers in expanded form.

(a) 34 = _____ tens + _____ ones

(b) 25 = _____ tens + _____ ones

(c) 30 = _____ tens + _____ ones

(d) 35 = _____ tens + _____ ones

(e) 47 = _____ tens + _____ ones


Answer:

7. (a) 3 tens + 4 ones

(b) 2 tens + 5 ones

(c) 3 tens + 0 ones

(d) 3 tens + 5 ones

(e) 4 tens + 7 ones


8. Arrange the following numbers from smallest to greatest.

(a) 37, 43, 21, 39

(b) 50, 39, 26, 13

(c) 43, 46, 24, 23

(d) 33, 43, 23, 32


Answer:

8. (a) 21, 37, 39, 43

(b) 13, 26, 39, 50

(c) 23, 24, 43, 46

(d) 23, 32, 33, 43


9. Insert >, < or = sign

(a) 41 _____ 42

(b) 39 _____ 29

(c) 26 _____ 26

(d) 45 _____ 50


Answer:

9. (a) <

(b) >

(c) =

(d) <


10. Circle the largest number.

(a) 31, 42, 16

(b) 27, 16, 43

(c) 49, 42, 33

(d) 43, 23, 42


Answer:

10. (a) 42

(b) 43

(c) 49

(d) 43


11. Write the number that comes in between.

(a) 24 _____ 26

(b) 31 _____ 33

(d) 38 _____ 40

(c) 39 _____ 41

(e) 45 _____ 47


Answer:

11. (a) 25

(b) 32

(d) 39

(c) 40

(e) 46


12. How many numbers are between 27 and 30?


Answer:

12. 2


13. Tick (✔) the groups which have numbers more than 27.

(a) 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26

(b) 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37

(c) No group

(d) 37, 47, 49, 50


Answer:

13. (b) 

(d) 

You might like these

Coloring Page 1

Coloring Page 2

Coloring Page 3

Coloring Page 4

Coloring Page 5

Coloring Page 6

Coloring Page 7

Coloring Page 8

Coloring Page 9

Coloring Page 10

Coloring Page 11

Coloring Page 12

Coloring Page 13

Color by Number Worksheets 14

Worksheet on Joining Numbers


Math Coloring Pages

From Counting Numbers from 1 to 50 to HOME PAGE


New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.



Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.



Share this page: What’s this?

Recent Articles

  1. 4th Grade Mental Math on Roman Numerals | Roman Numerals Quiz

    Feb 23, 24 03:55 PM

    In 4th grade mental math on numbers, students can practice different questions on write the Hindu-Arabic numerals, write the Roman Numerals, comparison of roman numerals, addition of roman numerals.

    Read More

  2. 4th Grade Mental Math on Numbers | Mental Math 4th Grade with Answers

    Feb 23, 24 02:24 PM

    4th Grade Mental Math on Numbers
    In 4th grade mental math on numbers, students can practice different questions on numbers in figures, number name, place value, face value, comparison of number and formation of greatest and smallest…

    Read More

  3. Roman Numerals | System of Numbers | Symbol of Roman Numerals |Numbers

    Feb 23, 24 01:28 PM

    List of Roman Numerals Chart
    How to read and write roman numerals? Hundreds of year ago, the Romans had a system of numbers which had only seven symbols. Each symbol had a different value and there was no symbol for 0. The symbol…

    Read More

  4. Worksheet on Roman Numerals |Roman Numerals|Symbols for Roman Numerals

    Feb 22, 24 04:15 PM

    Roman Numbers Table
    Practice the worksheet on roman numerals or numbers. This sheet will encourage the students to practice about the symbols for roman numerals and their values. Write the number for the following: (a) V…

    Read More

  5. Roman Symbols | What are Roman Numbers? | Roman Numeration System

    Feb 22, 24 02:30 PM

    Roman Numbers
    Do we know from where Roman symbols came? In Rome, people wanted to use their own symbols to express various numbers. These symbols, used by Romans, are known as Roman symbols, Romans used only seven…

    Read More