Answers of Sample 5

Questions and answers of sample5 for math employment test.


1. What is the greatest possible length of a scale that can be used to measure exactly the lengths 3 m, 5 m 10 cm and 12m 90 cm?

(a) 10 cm.

(b) 20 cm.

(c) 25 cm.

(d) 30 cm.

(e) 35 cm.



Answer: (d)



2. What is the greatest number that will divide 38, 45 and 52 and leaves as remainders 2, 3 and 4 respectively?

(a) 4.

(b) 6.

(c) 8.

(d) 9.

(e) None.



Answer: (b)

3. What is the least number which, when divided by 52, leaves 33 as the remainder, and when divided by 78 leaves 59, and when divided by 117 leaves 98 as respective remainders?.

(a) 468.

(b) 449.

(c) 475.

(d) 494.

(e) None.



Answer: (b)



4. The average of 6 numbers is 30. If the average of first four is 25 and that of last three is 35, the fourth number is –

(a) 25.

(b) 30.

(c) 35.

(d) 40.

(e) 45.



Answer: (a)



5. The average weight of 8 mans is increased by 1.5 kg when one of the men who weight 65 kg is replaced by a new man. The weight 65 kg is replaced by a new man. The weight of new man is –

(a) 70 kg.

(b) 74 kg.

(c) 76 kg.

(d) 77 kg.

(e) 82kg.



Answer: (d)



6. The average of x₁, x₂, x₃, x₄ is 16. Half the sum x₂, x₃, x₄ is 23. What is the value of x₁?

(a) 17.

(b) 18.

(c) 19.

(d) 20.

(e) 21.



Answer: (b)



7. A man bought 5 shirts at $ 450 each, 4 trousers at $ 750 each and 12 pairs of shoes at $ 750 each. What is the average expenditure per article?

(a) $ 678.50

(b) $ 900

(c) $ 800

(d) $ 1000

(e) None.



Answer: (a)



8. The average height of the student in a class of 10 is 105 cm. If 20 more students with an average height of 120 cm join the class, what will the new average height be?

(a) 105 cm.

(b) 110 cm.

(c) 112 cm.

(d) 115 cm.

(e) 117 cm.



Answer: (d)



9. The average weight of 8 persons is increased by 2.5 kg when one of them whose weight is 56 kg is replaced by a new man. The weight of new man is –

(a) 66 kg.

(b) 75 kg.

(c) 76 kg.

(d) 86 kg.

(e) None.



Answer: (c)



10. The difference between the present ages of Ryan and Bryan is 6 years. The ratio between their ages after 4 years will be 3:4. What can be the present age is Bryan?

(a) 15 years.

(b) 18 years.

(c) 20 years.

(d) 24 years.

(e) None.



Answer: (c)

After solving the sample 5 please go to Sample 6.

In the answers of sample5 if you have any doubts in solving these 10 questions you can fill-up the Comments box below, so that we can help you.

Answers of Sample5



1. (d)

2. (b)

3. (b)

4. (a)

5. (d)

6. (b)

7. (a)

8. (d)

9. (c)

10. (c)

Sample 1           Answers of Sample 1

Sample 2           Answers of Sample 2

Sample 3           Answers of Sample 3

Sample 4           Answers of Sample 4

Sample 5           Answers of Sample 5

Sample 6           Answers of Sample 6

Sample 7           Answers of Sample 7



Math Employment Test Samples

From Answers of Sample 5 to HOME PAGE


New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.