Basic concept on addition word problems – 2-digit numbers without regrouping for 2nd graders. Students need to read the questions carefully and find the sums of these 2-digit by 2-digit addition problems without carrying.
1. Kelly has 31 candies. Her sister gave her 23 candies. How many candies did Kelly have now altogether?
Number of candies Kelly has = 31
Number of candies her sister gave her = 23
Therefore, total number of candies Kelly have = 31 + 23 = 54
2. Ken gets 43 marks in the first test. He gets 35 marks in the second test. How many marks does he get in all?
Number of marks Ken gets in the first test = 43
Number of marks Ken gets in the second test = 35
Therefore, total number of marks Ken gets in all = 43 + 35 = 78
3. Sam has 51 pencils. His brother Ron has 36 pencils. How many pencils do they have altogether?
Number of pencils Sam has = 51
Number of pencils Ron has = 36
Therefore, total number of pencils do they have in all = 51 + 36 = 87
4. If one number is 39 and the other number is 60. What is the sum of those two numbers?
One number = 39
Other number = 60
Therefore, sum of those two numbers = 39 + 60 = 99
5. In a classroom there are 40 boys and 39 girls. How many students are there in the classroom in all?
Number of boys in the classroom = 40
Number of girls in the classroom = 39
Therefore, total number of students in the classroom = 40 + 39 = 79
These are the five worked-out examples on addition word problems – 2-digit numbers without regrouping.
Questions and Answers on 2-Digit Addition Word Problems:
1. Richard scored 88 runs in the first match and 62 in the second match in the inter-school games. Find the total number of runs scored by him in the two matches.
Answer: 150
2. In a library there are 58 books in a bookshelf. 18 more books are put in the bookshelf later on. How many books are there in all?
Answer: 76
3. There are 93 mango trees and 56 coconut trees in a garden. How many trees are there in all?
Answer: 149
4. Adam scored 92 marks in mathematics class test and 96 marks in science class test. How many mark Adam scored in both the tests together?
Answer: 188
5. In a School festival Nairitee sold 90 tickets for a play on the first day. She sold 69 tickets on the second day. How many tickets she sold in both the days together?
Answer: 159
6. Jennifer collected 15 coins of different countries. Her uncle gave her 11 more coins. How many coins does she have now?
7. Elizabeth went to school on 24 days in January, 20 days in February and 18 days in March. How many days did she go to school in these three months?
8. There are 17 baskets of red roses and 34 baskets of white roses. How many baskets of roses are there in all?
9. Jessica had 52 stamps. Her friend gave her 39 more. How many stamps does she have now?
10. Margaret has 12 crayons in one box and 24 crayons in another box. In two other boxes she has 16 crayons each. How many crayons does she have altogether?
11. Rebecca has to post 33 greeting cards to her friends, 38 to her relatives and 11 to her family members. How many cards does she need to post in all?
From Addition Word Problems – 2-Digit Numbers to HOME PAGE
Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.
Nov 04, 24 12:03 AM
Nov 03, 24 11:48 PM
Nov 03, 24 12:50 PM
Oct 29, 24 01:27 PM
Oct 29, 24 12:21 AM
New! Comments
Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.