9 Times Table

In 9 times table we will learn how to read and write multiplication table of 9.

We read nine times table as: 

One time nine is 9

Two times nine is 18

Three times nine is 27

Four times nine is 36

Five times nine is 45

Six times nine is 54

Seven times nine is 63

Eight times nine is 72

Nine times nine is 81

Ten times nine is 90

Eleven times nine is 99

Twelve times nine is 108

We write 9 times table as:

1 × 9 = 9

2 × 9 = 18

3 × 9 = 27

4 × 9 = 36

5 × 9 = 45

6 × 9 = 54

7 × 9 = 63

8 × 9 = 72

9 × 9 = 81

10 × 9 = 90

11 × 9 = 99

12 × 9 = 108


Let us follow the how to read and write multiplication of 9 times table chart:

9 Times Table

9 times table, multiplication table of 9, read nine times table, write 9 times table, tables
9 Times Table

Click Here to download the chart of 9 times table and then print it out.

No of candies on the cake

Multiplication table

1 times 9 = 9

9

1 × 9 = 9

2 times 9 = 18

9 + 9 = 18

2 × 9 = 18

3 times 9 = 27

9 + 9 + 9 = 27

3 × 9 = 27

4 times 9 = 36

9 + 9 + 9 + 9 = 36

4 × 9 = 36

5 times 9 = 45

9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 45

5 × 9 = 45

6 times 9 = 54

9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 54

6 × 9 = 54

7 times 9 = 63

9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 63

7 × 9 = 63

8 times 9 = 72

9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 72

8 × 9 = 72

9 times 9 = 81

9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 81

9 × 9 = 81

10 times 9 = 90

9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 90

10 × 9 = 90

This is the easiest way to follow 9 times table in the chart.


Now, let us count the dots on the dice and write the multiplications.

Nine Times Table

Questions and Answers on 9 Times Table:

1. Skip count in 9's and color the boxes.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

97

98

99

100

Answer:

1. 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, 72, 80.


2. Circle your answer on the number line. 

6 × 9 = _____

Number Line 20 to 60

Answer:

2.

Number 54 on Number Line


3. What is 9 × 9 × 9 × 9 × 9?

Answer: 9 × 5 = 45


4. (i) 10 more than 71 = 9 × ___

(ii) 3 times ___ = 27

(iii) 9 times ___ = 54

(iv) 1 less than 109 = 9 × ___

(v) 9 times 6 = ___

(vi) 7 more than 92 = ___ × ___


Answer:

4. (i) 10 more than 71 = 9 × 9

(ii) 3 times 9 = 27

(iii) 9 times 6 = 54

(iv) 1 less than 109 = 9 × 12

(v) 9 times 6 = 54

(vi) 7 more than 92 = 9 × 11


5. There are 7 pineapples in a basket. How many pineapples are there in 9 such baskets?


Answer:

5. 7 × 9 = 63


6. Triya buys 6 boxes of chocolates. If each box has 9 chocolates in it, how many chocolates are there in all?


Answer:

6. 6 × 9 = 54


7. There are 5 rows of seats in a school bus. If each row has 9 seats, how many children can sit in the bus?


Answer:

7. 5 × 9 = 45


8. Using the multiplication time’s table of 9, calculate 9 times 7.

Solution:

According to the 9 times tables, 9 times 7 = 9 × 7 = 63

Therefore, 9 times 7 = 63


9. How many bananas are there in 9 dozens?

Solution:

No of bananas in 1 dozens = 12

No. of dozens = 9

Therefore, total no. of bananas in 9 dozens = 9 × 12 = 108

Answer: There will be 108 bananas in 9 dozens..

9 Times Table


10.
How many 9’s are there in 36?

Solution:

Using 9 times table we know 9 times 4 is 36.

Therefore, there are 4 nine’s in 36

0 Times Table.                              T                               1 Times Table.

2 Times Table.                              A                               3 Times Table.

4 Times Table.                              B                               5 Times Table.

6 Times Table.                              L                               7 Times Table.

8 Times Table.                              E                               9 Times Table.

10 Times Table.                                                            11 Times Table.

12 Times Table.    T  A  B  L  E       S       C  H  A  R  T    13 Times Table.

14 Times Table.                                                            15 Times Table.

16 Times Table.                            C                              17 Times Table.

18 Times Table.                            H                              19 Times Table.

20 Times Table.                            A                              21 Times Table.

22 Times Table.                            R                              23 Times Table.

24 Times Table.                            T                              25 Times Table.

You might like these




Multiplication Table Chart

From 9 Times Table to HOME PAGE




Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.



New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.

Share this page: What’s this?



Recent Articles

  1. Estimating Sum and Difference | Reasonable Estimate | Procedure | Math

    May 22, 24 06:21 PM

    The procedure of estimating sum and difference are in the following examples. Example 1: Estimate the sum 5290 + 17986 by estimating the numbers to their nearest (i) hundreds (ii) thousands.

    Read More

  2. Round off to Nearest 1000 |Rounding Numbers to Nearest Thousand| Rules

    May 22, 24 06:14 PM

    Round off to Nearest 1000
    While rounding off to the nearest thousand, if the digit in the hundreds place is between 0 – 4 i.e., < 5, then the hundreds place is replaced by ‘0’. If the digit in the hundreds place is = to or > 5…

    Read More

  3. Round off to Nearest 100 | Rounding Numbers To Nearest Hundred | Rules

    May 22, 24 05:17 PM

    Round off to Nearest 100
    While rounding off to the nearest hundred, if the digit in the tens place is between 0 – 4 i.e. < 5, then the tens place is replaced by ‘0’. If the digit in the units place is equal to or >5, then the…

    Read More

  4. Round off to Nearest 10 |How To Round off to Nearest 10?|Rounding Rule

    May 22, 24 03:49 PM

    Rounding to the Nearest 10
    Round off to nearest 10 is discussed here. Rounding can be done for every place-value of number. To round off a number to the nearest tens, we round off to the nearest multiple of ten. A large number…

    Read More

  5. Rounding Numbers | How do you Round Numbers?|Nearest Hundred, Thousand

    May 22, 24 02:33 PM

    rounding off numbers
    Rounding numbers is required when we deal with large numbers, for example, suppose the population of a district is 5834237, it is difficult to remember the seven digits and their order

    Read More