Answers of Sample 7

Questions and answers of sample7 for math employment test.



1. If A exceeds B 40% and B is less than C by 20%. Then A : C = ?

a) 3:1

b) 3:2

c) 26:25

d) 28:25

e) 26:28



Answer: (d)



2. If 10% of m is the same as 20% of n, then m:n is equal to

a) 1 : 2

b) 2 : 1

c) 5 : 1

d) 10 : 1

e) None



Answer: (b)



3. If A : B = 2 : 3 and B : C = 4 : 5, then C : A is equal to –

a) 15 : 8

b) 12 : 10

c) 8 :5

d) 8 : 15

e) None



Answer: (a)



4. Two vessels contains equal quantity of mixture of milk and water in the ratio 5:2 and 6:1 respectively. Both the mixtures are now mixed thoroughly. Find the ratio of milk to water in the new mixture –

a) 10:7

b) 11:3

c) 10:3

d) 11:7

e) None



Answer: (b)



5. 729 ml of mixture contains milk and water in the ratio 7:2. How much more water is to be added to get a new mixture containing milk and water in the ratio 7:3?

a) 600 ml

b) 710 ml

c) 520 ml

d) 550 ml

e) 81 ml



Answer: (e)



6. How much water must be added to a bucket which contains 40 litres of milk at the cost price of $ 3.50 per litre so that the cost of milk reduced to $ 2 per litre?

a) 25 litres

b) 28 litres

c) 30 litres

d) 35 litres

e) None of these



Answer: (c)



7. Ron, David and Jack together started a business in partnership. The ratio of their capitals is 3:4:7. If their annual profit be $ 21000, what will be Jack share in this profit?

a) $ 12500

b) $ 10500

c) $ 15000

d) $ 10000

e) $ 12000



Answer: (b)



8. A, B and C start a business, each investing $ 20000. After a month A withdrew $ 5000, B $ 4000and C invested $ 6000 more. At the end of the year, a total profit of $ 69900 was recorded. What is the share of B?

a) $ 20500

b) $ 21200

c) $ 27300

d) $ 28200

e) None



Answer: (b)



9. A, B and C entered into a partnership. A invested $ 2560 and B invested $ 2000. At the end of the year, they gained $ 1105, out of which A got $ 320.C’s capital was –

a) $ 2840

b) $ 4028

c) $ 4280

d) $ 4820

e) $ 2420



Answer: (c)



10. 10 men can finish the construction of a wall in 8 days. How many men are added to finish the work in half a day?

a) 160

b) 100

c) 120

d) 150

e) 140



Answer: (d)

After solving the sample 7 please go to Sample 8

In the answers of sample7 if you have any doubts in solving these 10 questions you can Contact Us, so that we can help you.

Answers of Sample7



1. (d)

2. (b)

3. (a)

4. (b)

5. (e)

6. (c)

7. (b)

8. (b)

9. (c)

10. (d)

Sample 1           Answers of Sample 1

Sample 2           Answers of Sample 2

Sample 3           Answers of Sample 3

Sample 4           Answers of Sample 4

Sample 5           Answers of Sample 5

Sample 6           Answers of Sample 6

Sample 7           Answers of Sample 7



Math Employment Test Samples

From Answers of Sample 7 to HOME PAGE


New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.