Examples on Division of Integers



Examples on division of integers on different types of questions on integers are discussed here step by step.

1. Divide 91 by 7

Solution: 


91 ÷ 7

= 91/7

=13



2. Divide -117 by 13

Solution: 


-117 ÷ 13 

= -117/13 

= -9 



3. Divide -98 by -14 

Solution: 


-98 ÷ (-14) 

= -98/-14

= 98/14 

= 7 




4. Divide 324 by -27

Solution:


324 ÷ (-27)

= - 324/7

= -12



5. Find the quotient of (-1728) ÷ 12

Solution:


(-1728) ÷ 12

= - 1728/12

= -144



6. (-15625) ÷ (-125)

Solution:


(-15625) ÷ (-125)

= (-15625/-125)

= (15625/125)

= 125



7. 50000 ÷ (-100)

Solution:


50000 ÷ (-100)

= 50000/-100

= -50000/100

=-500



8. Find the value of [32 + 2 x 17 + (-6)] ÷ 15

Solution:


[32 + 2 x 17 + (-6)] ÷ 15

= [32 + 34 + (-6)] ÷ 15

= (66 - 6) ÷ 15

= 60 ÷ 15

= 60/15

= 4



9. Find the value of ||-17| + 17| ÷ ||-25| - 42|

Solution:


||-17| + 17| ÷ ||-25| - 42|

= |17 + 17| ÷ |25 – 42|

= |34| ÷ |-17|

= 34 ÷ 17

= 34/17

= 2



10. Simplify: {36 ÷ (-9)} ÷ {(-24) ÷ 6}

Solution:

{36 ÷ (-9)} ÷ {(-24) ÷ 6}

= {36/-9} ÷ {-24/6}

= - (36/9) ÷ - (24/6)

= (-4) ÷ (-4)

= -4/-4

= 4/4

=1

Students can practice these examples on division of integers which are discussed here step by step.



 Numbers - Integers

Integers

Multiplication of Integers

Properties of Multiplication of Integers

Examples on Multiplication of Integers

Division of Integers

Absolute Value of an Integer

Comparison of Integers

Properties of Division of Integers

Examples on Division of Integers

Fundamental Operation

Examples on Fundamental Operations

Uses of Brackets

Removal of Brackets

Examples on Simplification


 Numbers - Worksheets

Worksheet on Multiplication of Integers

Worksheet on Division of Integers

Worksheet on Fundamental Operation

Worksheet on Simplification













7th Grade Math Problems

From Examples on Division of Integers to HOME PAGE




Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.



New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.