Answers of Sample 6

Questions and answers of sample6 we will find 10 sample questions for math employment test.


1. The ratio of Clara’s age of her mother is 3:11. The difference between their ages is 24 years. The ratio between their ages after 3 years will be –

(a) 1:3

(b) 2:3

(c) 3:5

(d) 2:5

(e) 1:5



Answer: (a)


2. Fifteen years hence, a man will be just four times as old as he was 15 years age. His present age is –

(a) 10 years

(b) 15 years

(c) 20 years

(d) 25 years

(e) None



Answer: (d)


3. Tom was thrice as old as Ron 6 years back. Tom will be 5/3 times as old as Ron 6 years hence. How old is Ron today?

(a) 12 years

(b) 15 years

(c) 18 years

(d) 24 years

(e) 25 years



Answer: (a)



4. What number has to be added to each term of 3:5 to make the ratio 5:6?

(a) 6

(b) 7

(c) 12

(d) 13

(e) 17



Answer: (b)



5. Which of the following is the lowest ratio?

(a) 7:13

(b) 17:25

(c) 7:15

(d) 15:23

(e) 13:23



Answer: (c)

6. Rs. 680 is divided among A,B,C such that A gets 2/3 of what B gets and B gets ¼ of what C gets, then, their shares are respectively –

(a) Rs 75, Rs 325, Rs 280

(b) Rs 80, Rs 120, Rs 480

(c) Rs 80, Rs 120, Rs 480

(d) Rs 100, Rs 200, Rs 380

(e) Rs 100, Rs 120, Rs 280



Answer: (b)



7. The ratio of Monica’s and Victor’s present age is 9:10. After 4 years, the ratio of their ages becomes 11:12. What is Mona’s present age?

(a) 18 years

(b) 22 years

(c) 20 years

(d) Cannot be determined

(e) None of these



Answer: (a)



8. If y varies directly as (x + 3) and y = 8 when x =1. What is the value of y and when x = 2?

(a) 6

(b) 10

(c) 12

(d) 16

(e) 18



Answer: (b)



9. A mixture contains milk and water in the ratio 5:1. On adding 5 litres of water , the ratio of milk to water becomes 5:2. The quantity of milk in the original mixture is –

(a) 16 litres

(b) 22.75 litres

(c) 25 litres

(d) 32.5 litres

(e) 35 litres



Answer: (c)



10. Three numbers are in the ratio 3:4:5. The sum of the largest and the smallest equals the sum of the third and 52. The smallest number is –

(a) 20

(b) 27

(c) 39

(d) 52

(e) 63



Answer: (c)

After solving the sample 6 please go to Sample 7.

In the answers of sample6 if you have any doubts in solving these 10 questions you can fill-up the Comments box below, so that we can help you.


Answers of Sample 6



1. (a)

2. (d)

3. (a)

4. (b)

5. (c)

6. (b)

7. (a)

8. (b)

9. (c)

10. (c)

Sample 1           Answers of Sample 1

Sample 2           Answers of Sample 2

Sample 3           Answers of Sample 3

Sample 4           Answers of Sample 4

Sample 5           Answers of Sample 5

Sample 6           Answers of Sample 6

Sample 7           Answers of Sample 7





Math Employment Test Samples

From Answers of Sample 6 to HOME PAGE


New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.



Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.