Practice Test on Subtraction



Math practice test on subtraction to find the difference between the two numbers. To find the difference between the numbers students need to line up the numbers according to the place value taking care to place the bigger number on top.


Find the difference and check your answer, then select the correct option: 

1. 824 - 549 

(a) 572

(b) 275

(c) 326

(d) 757 



2. 521 - 255 

(a) 266

(b) 626

(c) 566

(d) 606 




3. 603 - 248

(a) 255

(b) 445

(c) 551

(d) 355



4. 960 - 382

(a) 578

(b) 508

(c) 473

(d) 458



5. 8247 - 4562

(a) 4705

(b) 5806

(c) 2865

(d) 3685



6. 7516 - 3427

(a)5089

(b) 2089

(c) 4089

(d) 5068



7. 99846 - 52938

(a)59862

(b) 56980

(c) 46908

(d) 45689



8. 36248 - 12159

(a) 24089

(b) 24198

(c) 23098

(d) 22265



9. 56928 - 37819

(a) 18109

(b) 10919

(c) 19109

(d) 18256



10. 49827 - 23915

(a) 25912

(b) 23567

(c) 10256

(d) 26536



11. 59487 - 36396

(a) 95625

(b) 19056

(c) 26598

(d) 23091



12. 71628 - 45371

(a) 26650

(b) 26257

(c) 10257

(d) 26345


Answers for the practice test on subtraction are given below to check the exact answer of the difference between the two numbers.

Answers:

1. (b)

2. (a)

3. (d)

4. (a)

5. (d)

6. (c)

7. (c)

8. (a)

9. (c)

10. (a)

11. (d)

12. (b)







4th Grade Math Activities

From Practice Test on Subtraction to HOME PAGE




Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.



Share this page: What’s this?

Recent Articles

  1. Relation between Diameter Radius and Circumference |Problems |Examples

    Apr 22, 24 05:19 PM

    Relation between Radius and Diameter of a Circle
    Relation between diameter radius and circumference are discussed here. Relation between Diameter and Radius: What is the relation between diameter and radius? Solution: Diameter of a circle is twice

    Read More

  2. Circle Math | Terms Related to the Circle | Symbol of Circle O | Math

    Apr 22, 24 01:35 PM

    Circle using a Compass
    In circle math the terms related to the circle are discussed here. A circle is such a closed curve whose every point is equidistant from a fixed point called its centre. The symbol of circle is O. We…

    Read More

  3. Preschool Math Activities | Colorful Preschool Worksheets | Lesson

    Apr 21, 24 10:57 AM

    Preschool Math Activities
    Preschool math activities are designed to help the preschoolers to recognize the numbers and the beginning of counting. We believe that young children learn through play and from engaging

    Read More

  4. Months of the Year | List of 12 Months of the Year |Jan, Feb, Mar, Apr

    Apr 20, 24 05:39 PM

    Months of the Year
    There are 12 months in a year. The months are January, February, march, April, May, June, July, August, September, October, November and December. The year begins with the January month. December is t…

    Read More

  5. What are Parallel Lines in Geometry? | Two Parallel Lines | Examples

    Apr 20, 24 05:29 PM

    Examples of Parallel Lines
    In parallel lines when two lines do not intersect each other at any point even if they are extended to infinity. What are parallel lines in geometry? Two lines which do not intersect each other

    Read More