# Addition of 2-Digit Numbers using Expanded Form

We will discuss about addition of 2-digit numbers with regrouping using expanded form:

Let's try to solve the following examples

Solution:

45     =   4 tens   +    5 ones

+  37    =    3 tens   +   7 ones

Sum   =    7 tens   +  12 ones

=     7  tens   +   1 ten   + 2 ones

=     8  tens   + 2 ones              =    82

Therefore,  45 + 37 = 82

Solution:

57     =   5 tens   +    7 ones

+  24    =    2 tens   +   4 ones

Sum   =    7 tens   +  11 ones

=     7  tens   +   1 ten   + 1 one

=     8  tens   + 1 one              =    81

Therefore,  57 + 24 = 81

Solution:

38     =   3 tens   +    8 ones

+  57    =    5 tens   +   7 ones

Sum   =    8 tens   +  15 ones

=     8  tens   +   1 ten   +  5 ones

=     9  tens   + 5 ones              =    95

Therefore,  38 + 57 = 95

Solution:

19     =   1 ten    +    9 ones

+  39    =    3 tens   +    9 ones

Sum   =    4 tens    +  18 ones

=     4  tens   +   1 tens   +  8 ones

=     5  tens   +   8 ones              =    58

Therefore,  19 + 39 = 58

Solution:

54     =   5 tens    +    4 ones

+  29    =    2 tens   +     9 ones

Sum   =    7 tens    +  13 ones

=     7  tens   +   1 tens   +  3 ones

=     8  tens   +   3 ones              =    83

Therefore,  54 + 29 = 83

Solution:

67     =   6 tens    +    7 ones

+  23    =    2 tens   +     3 ones

Sum   =    8 tens    +  10 ones

=     8  tens   +   1 ten

=     9  tens                    =    90

Therefore,  67 + 23 = 90

## You might like these

Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.

## Recent Articles 1. ### Months of the Year | List of 12 Months of the Year |Jan, Feb, Mar, Apr

Dec 01, 23 01:16 AM

There are 12 months in a year. The months are January, February, march, April, May, June, July, August, September, October, November and December. The year begins with the January month. December is t…

2. ### Days of the Week | 7 Days of the Week | What are the Seven Days?

Nov 30, 23 10:59 PM

We know that, seven days of a week are Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, Sunday. A day has 24 hours. There are 52 weeks in a year. Fill in the missing dates and answer the questi…