# Word Problems on Multiplying Money

Read the questions given in the word problems on multiplying money. We need to understand the statement and multiply the amount of money as ordinary numbers with two digit numbers.

1. Max buys 25 books at the rate of $252.55 per book. How much did he spend? Solution: Cost of one book =$ 252.55

Number of books Max bought = 25

Total amount of money he spent = $252.55 × 25 =$ 6313.75

2. Brad earns $125 per hour. He works 8 hours a day. How much does he earn each day? Solution: Amount of money Brad earns per hour =$ 125

Number of hours he works a day = 8

Total amount of money he earns each day = $125 × 8 =$ 1000

3. Sharon income is $6250 per month. How much does she earn per year? Solution: Amount of money Sharon’s income per month =$ 6250

Number of months in a year = 12

Total amount of money she earns per year = $6250 × 12 =$ 75000

4. Maria buys 15 sarees. Each saree cost $525.50 How much does she spend? Solution: Cost of a saree =$ 525.50

Number of sarees Maria bought = 15

Total amount of money she spend = $525.50 × 15 =$ 7882.50

5. Peter bought 3 kg apples and 5 kg oranges. If the cost of 1 kg of apples is $98.00 and 1 kg of oranges is$ 54.00. How much money did Peter pay to the shopkeeper?

Solution:

Cost of 1 kg of apples = $98.00 Cost of 3 kg of apples =$98.00 × 3 = $294.00 Cost of 1 kg of oranges =$54.00

Cost of 5 kg of oranges = $54.00 × 5 =$270.00

Total money paid by Peter = $294.00 +$270.00 = \$564.00

## You might like these

• ### 2nd Grade Money Worksheet | Conversion of Money | Word Problems

In 2nd grade money worksheet we will solve the problems on writing amount in words and figures, conversion of money and word problems on money. 1. Write T for true and F for false. (i) Rs. is written after the amount (ii) p is written before the amount. (iii) A dot is

• ### Conversion of Money | Convert the Amount from Rupees to Paisa

In conversion of money we will learn to convert the amount from rupees to paisa and from paisa to rupees. Conversion from rupees to paisa and from paisa to rupees is based on the basic fact that Re. 1.00 = 100 paisa and 100 paisa = Re. 1.00

• ### Writing Money in Words and Figure | Rules for Writing Money in Words

Rules for writing money in words and figure: 1. Abbreviation used for a rupee is Re. and for 1-rupee it is Re. 1 2. Rupees is written in short, as Rs., as 5-rupees is written as Rs. 5

• ### Coins and Currency Notes | Indian Rupee | Know your Currency | Notes

We will discuss here about coins and currency notes. We are already aware of the following coins and notes. Coins of 1 paise, 2 paise, 5 paise are not available

• ### Money | Coins | Currency Notes | Rupees and Paise | Indian Currency

In India we use rupees and paise as money. In our daily life we purchase the required things from a shop and pay money to the shopkeeper for the purchased thing.

In 3rd Grade Money Worksheet we will solve how to convert rupees into paise, how to convert paise into rupees, addition of money, subtraction of money and how to make a bill. Which is the highest value coin?

• ### Worksheet on Conversion of Rupees and Paise |Money Conversion|Currency

Practice the questions given in the worksheet on rupees and paise to convert the given amount of money into paise and to convert the given amount of money into rupees. I. Convert the following money

• ### Word Problems on Subtraction of Money | Subtracting With Money

Let us consider some of the word problems on subtraction of money. We have solved the problems in both the methods i.e., with conversion into paise and without conversion into paise.

• ### Subtraction of Money | Subtraction with Conversion, without Conversion

In subtraction of money we will learn how to subtract the amounts of money involving rupees and paise to find the difference. We carryout subtraction with money the same way as in decimal numbers. While subtracting we need to follow that the amounts of money is converted

• ### Addition of Money | Add The Amounts of Money Involving Rupees & Paisa

In addition of money we will learn how to add the amounts of money involving rupees and paisa together. We carryout with money the same way as in decimal numbers. While adding we need to follow that the amounts of money is converted into paisa.

• ### Conversion of Rupees and Paise | How to convert rupees into paise?

We will discuss about the conversion of rupees and paise (i.e. from rupees into paise and from paise into rupees). How to convert rupees into paise? First we need to remove the point and then remove

• ### Division of Money | Worked-out Examples | Divide the Amounts of Money

In division of money we will learn how to divide the amounts of money by a number. We carryout division with money the same way as in decimal numbers. We put decimal point in the quotient after two places from the right. The process of division of money is performed

• ### Multiplication of Money | Multiply the Amounts of Money | Examples

In multiplication of money we will learn how to multiply the amounts of money involving rupees and paisa. We carryout multiplication with money the same way as in decimal numbers. We put decimal point after two places from the right in the product.

• ### Worksheet on Money | Conversion of Money from Rupees to Paisa

Practice the questions given in the worksheet on money. This sheet provides different types of questions where students need to express the amount of money in short form and long form

• ### Worksheet on Addition of Money | Questions on Adding Amount of Money

Practice the questions given in the worksheet on addition of money by using without conversion and by conversion method (without regrouping and with regrouping). Note: Arrange the amount of money in the columns of rupees and paisa and then add the amounts together.