Worksheets on Digits and Numbers

Practice the questions given in the worksheets on digits and numbers.

1. Numbers 1, 2, 3, 4, .........., 248, 249, 250 are multiplied together. The number of zeros at the end of the product on the right will be equal to

(a) 60

(b) 61

(c) 62

(d) 63


2. How many five-digit natural numbers are possible?

(a) 99999

(b) 99000

(c) 89000

(d) 90000


3. The difference of two numbers is 7 and the difference of their squares is 119. The product of the numbers is

(a) 72

(b) 60

(c) 77

(d) 63


4. The sum of two numbers is five times their difference. The ratio of the numbers is

(a) 2 : 1

(b) 2: 5

(c) 3: 4

(d) 3 :2


5. The sum of two numbers is 3465, and their difference is equal to one-third of the smaller number. What is the greater number?

(a) 1980

(b) 1485

(c) 1890

(d) 1585


6. The number of digits used in numbering each page of a book of 250 pages is:

(a) 642

(b) 742

(c) 624

(d) 426


7. If the digits of a two-digit number are interchanged, the number so formed is 54 more than the original number. The sum of the digits is 8. What is the twice value of original number?

(a) 122

(b) 142

(c) 152

(d) 34


8. A two-digit number is seven times the sum of its digits. If 27 is subtracted from the number, the position of digits get interchanged. The n umber is:

(a) 56

(b) 63

(c) 84

(d) None


9. How many three-digit numbers, in all, are divisible by 8?

(a) 111

(b) 112

(c) 113

(d) 114


10. In a book, containing 30 pages, one sheet is missing. Sum of the page numbers of the remaining pages is 430. The numbers written on both the sides of the missing sheet must be

(a) 14, 15

(b) 17, 18

(c) 18, 19

(d) 7, 8


Answers for the worksheet on worksheets on digits and numbers are given below.

 

Answers:


1. (c)

2. (d)

3. (b)

4. (d)

5. (a)

6. (a)

7. (d)

8. (b)

9. (b)

10. (b)




Math Employment Test Samples 

From Worksheets on Digits and Numbers to HOME PAGE


New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.



Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.



Share this page: What’s this?

Recent Articles

  1. Roman Numerals | System of Numbers | Symbol of Roman Numerals |Numbers

    Feb 22, 24 04:21 PM

    List of Roman Numerals Chart
    How to read and write roman numerals? Hundreds of year ago, the Romans had a system of numbers which had only seven symbols. Each symbol had a different value and there was no symbol for 0. The symbol…

    Read More

  2. Worksheet on Roman Numerals |Roman Numerals|Symbols for Roman Numerals

    Feb 22, 24 04:15 PM

    Roman Numbers Table
    Practice the worksheet on roman numerals or numbers. This sheet will encourage the students to practice about the symbols for roman numerals and their values. Write the number for the following: (a) V…

    Read More

  3. Roman Symbols | What are Roman Numbers? | Roman Numeration System

    Feb 22, 24 02:30 PM

    Roman Numbers
    Do we know from where Roman symbols came? In Rome, people wanted to use their own symbols to express various numbers. These symbols, used by Romans, are known as Roman symbols, Romans used only seven…

    Read More

  4. Place Value | Place, Place Value and Face Value | Grouping the Digits

    Feb 19, 24 11:57 PM

    Place-value of a Digit
    The place value of a digit in a number is the value it holds to be at the place in the number. We know about the place value and face value of a digit and we will learn about it in details. We know th…

    Read More

  5. Math Questions Answers | Solved Math Questions and Answers | Free Math

    Feb 19, 24 11:14 PM

    Math Questions Answers
    In math questions answers each questions are solved with explanation. The questions are based from different topics. Care has been taken to solve the questions in such a way that students

    Read More