Money Names and Values

Here we will practice the questions on money names and values which will help the kids to count money when they buy something from the market.

1. Which coin is this?

A Quarter






(i) dime

(ii) quarter

(iii) nickel

(iv) penny

Solution:

This is a quarter. It is worth 25¢.


2. Which coin is this?

A Penny






(i) dime

(ii) quarter

(iii) nickel

(iv) penny

Solution:

This is a penny. A penny is worth 1 cent.


3. Which coin is this?

A Dime







(i) dime

(ii) quarter

(iii) nickel

(iv) penny

Solution:

This is a dime. It is worth 10¢.


4. Which coin is this?

A Nickel







(i) dime

(ii) quarter

(iii) nickel

(iv) penny

Solution:

This is a nickel. It is worth 5¢.


5. How much is this coin worth?

25 Cents






(i) 1 cent

(ii) 5 cents

(iii) 10 cents

(iv) 25 cents

Solution:

This is a quarter. A quarter is worth 25 cents.


6. How much is this coin worth?

1 Cent







(i) 1 cent

(ii) 5 cents

(iii) 10 cents

(iv) 25 cents

Solution:

This is a penny. A penny is worth 1 cent.


7. How much is this coin worth?

10 Cents







(i) 1 cent

(ii) 5 cents

(iii) 10 cents

(iv) 25 cents

Solution:

This is a dime. A dime is worth 10 cents.


8. How much is this coin worth?

5 Cents







(i) 1 cent

(ii) 5 cents

(iii) 10 cents

(iv) 25 cents

Solution:

This is a nickel. A nickel is worth 5 cents.

First Grade Math Activities

From Money Names and Values to HOME PAGE




Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.



New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.