Answers of Sample 2

Questions and answers of sample2 for math employment test.


1. If m and n are integers and √mn = 10, which of the following cannot be a value of m + n?

(a) 29

(b) 25

(c) 101

(d) 52

(e) 50



Answer: (e)



2. A two – digit number is four times the sum of the two digits. If the digits are reversed, the number so obtained is 18 more than the original number. What is the original number?

(a) 48

(b) 42

(c) 24

(d) 12

(e) 36

Answer: (c)

3. x and y are positive integers and x is less than y. If x² + y² equals two times 5 and xy equals two times 2. ᵡ/₀ will equal.

(a) ¹/₂

(b) ¹/₀

(c) 1

(d) 2

(e) ³/₂



Answer: (a)



4. If x and y are different integers, both divisible by 5 , then which of the following is not necessarily true?

(a) (x – y) is divisible by 5

(b) x² + y² is divisible by 5

(c) x.y is divisible by 5

(d) x² – y² is divisible by 5

(e) (x + y) is divisible by 10



Answer: (e)



5. What will be the remainder when 53⁸² + 53 is divided by 54?

(a) 50

(b) 51

(c) 0

(d) 2

(e) 31



Answer: (c)



6. If the seven figure number 30x0103 is a multiple of 13, then x is:

(a) 7

(b) 1

(c) 8

(d) 6

(e) None



Answer: (c)



7. In a division sum, the divisor is 12 times the quotient and 5 times the remainder. If the remainder is 48, then the dividend is:

(a) 4808

(b) 4836

(c) 4824

(d) 3648

(e) 4848



Answer: (e)



8. The sum of all integers between 200 and 400 divisible by 9 is:

(a) 3366

(b) 6633

(c) 6336

(d) 3663

(e) None



Answer: (b)



9. The sum of two numbers is and their geometric mean is 20% lower than their arithmetic mean. Find the number.

(a) 13, 2

(b) 11, 4

(c) 10, 5

(d) 12, 3

(e) 9, 6



Answer: (d)



10. Which one of the following is the rational number lying between ⁶/₇ and ⁷/₈?

(a) ⁹⁵/₁₁₂

(b) ⁹⁸/₁₁₂

(c) ⁹⁷/₁₁₂

(d) ⁹⁹/₁₁₂

(e) ³/₄



answer: (c)

After solving the sample 2 please go to Sample 3

In the answers of sample2 if you have any doubts in solving these 10 questions you can fill-up the comments box below, so that we can help you.

Answers of Sample 2



1. (e)

2. (c)

3. (a)

4. (e)

5. (c)

6. (c)

7. (e)

8. (b)

9. (d)

10. (c)

Sample 1            Answers of Sample 1

Sample 2            Answers of Sample 2

Sample 3           Answers of Sample 3

Sample 4           Answers of Sample 4

Sample 5           Answers of Sample 5

Sample 6           Answers of Sample 6

Sample 7           Answers of Sample 7


Contact Us

Math Employment Test Samples

From Answers of Sample 2 to HOME PAGE


New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.