Answers of Sample1

Questions and answers of sample1 for math employment test.

1. If a, b, c, ........, x, y, z are 26 natural numbers , then the value of (x – a) (x – b) (x – c)........ (x – y) (x – z) is :

(a) 0

(b) 1

(c) 13

(d) 26

(e) ½


Answer: (a)



2. If 1\(^{2}\) + 2\(^{2}\) + 3\(^{2}\) + .................+ 512\(^{2}\) = m, then 2\(^{2}\) + 4\(^{2}\) + 6\(^{2}\) + 1024\(^{2}\) is equal to:

(a) 4m

(b) 2m

(c) 3m

(d) m\(^{2}\)

(e) m\(^{4}\)


Answer: (a)



3. If a and b are such numbers that a > 0 and b < 0, then which one of the following is always correct?

(a) a + b > 0

(b) a – b > 0

(c) a + b < 0

(d) a – b < 0

(e) a + b = 0


Answer: (b)



4. The sum of the numerator and denominators of a certain fraction is 8. If 2 is added to both the numerator and the denominator the value of the fraction is increased by 4/35 then the fraction is:

(a) \(\frac{1}{7}\)

(b) \(\frac{5}{3}\)

(c) \(\frac{3}{5}\)

(d) \(\frac{35}{4}\)

(e) None


Answer: (c)



5. In a number of three digits, the digits in the unit’s place and the ten’s place are equal and the sum of all the digits is 8. The digit of unit place is:

(a) 4

(b) 3

(c) 5

(d) 6

(e) None


Answer: (b)



6. If 1 × 2 × 3 × ......... x n is donated by n!, then (8! – 7! – 6!) is equal to :

(a) 6 × 7 × 8!

(b) 7 × 8 × 6!

(c) 6 × 8 × 6!

(d) 6 × 8 × 7!

(e) None


Answer: (c)



7. The sum of the squares of three consecutive natural numbers is 2030. Then what is the middle number?

(a) 27

(b) 26

(c) 25

(d) 28

(e) 24


Answer: (b)



8. 55% of a number is more than \(\frac{1}{3}\)rd of that number by 52. What is \(\frac{2}{5}\)th of that number?

(a) 240

(b) 69

(c) 96

(d) 144

(e) 345


Answer: (c)



9. The digit of two digit number are in the ratio of 2 : 3 and the number obtained by interchanging the digits is bigger than the original number by 27. What is the original number?

(a) 69

(b) 96

(c) 46

(d) 64

(e) 54


Answer: (a)



10. Five – eighth of three – tenth of four ninth of a number is 45. What is the number?

(a) 550

(b) 450

(c) 560

(d) 540

(e) 650


Answer: (d)


After solving the sample 1 please go to Sample 2.

In the answers of sample1 if you have any doubts in solving these 10 questions you can Contact Us, so that we can help you.

Answers of Sample1


1. (a)

2. (a)

3. (b)

4. (c)

5. (b)

6. (c)

7. (b)

8. (c)

9. (a)

10. (d)


Sample 1           Answers of Sample 1

Sample 2           Answers of Sample 2

Sample 3           Answers of Sample 3

Sample 4           Answers of Sample 4

Sample 5           Answers of Sample 5

Sample 6           Answers of Sample 6

Sample 7           Answers of Sample 7





Math Employment Test Samples

From Answers of Sample1 to HOME PAGE


Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.



New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below. Ask a Question or Answer a Question.